Hartolan kunnankirjasto

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 4. kesäkuuta 2020 kello 09.46 – tehnyt imported>Merja Taavila (korjattu linkki, poistettu yhteystietoja)

Hartolan kunnankirjasto


Karttaohje

HARTOLAN KUNNANKIRJASTO on yksi Päijät-Hämeen LASTU -verkkokirjaston kirjastoista.

Kirjaston aukioloajat

Kirjaston ajantasaiset aukioloajat osoitteessa: Lastu-verkkokirjasto (avautuu uuteen välilehteen)

Lainattava aineisto

Kirjasto lainaa kirjallisuutta, aikakauslehtiä, cd -äänikirjoja, dvd -levyjä, blu-ray -levyjä, cd -levyjä, liikuntavälineitä, kuningaskuntapolkupyöriä ja energiamittareita. Välitämme kaukolainoja muista kirjastoista ja hankimme kirjaston omiin kokoelmiin asiakkaiden toivomaa aineistoa.

Lehdet, internetyhteydet, tulosteet ja sähköiset verkkopalvelut

Lähialuiden päivälehdet ovat luettavissa kirjastossa. Kirjastossa ja etäpalveluna kotikoneeltasi voit lukea ePress- ja PressDisplay -lehtipalveluiden sähköisiä lehtiä. Kirjastokorttisi tunnuksella voit kirjautua kotikoneellasi Naxos Music Library -musiikkikirjastoon kuuntelemaan musiikkia. Kirjastossa toimii langaton verkko ja tilaa löytyy asiakkaiden omille laitteille. Kirjastossamme on myös neljä asiakastietokonetta internetyhteydellä ja toimisto-ohjelmilla ja ipad -tablettitietokone kuulokkeilla ja näppäimistöllä yleisökäyttöön. Kirjasto tarjoaa asiakkaille kuulokkeet ja viivakoodinlukijan. Kirjastossa voi skannata ja tulostaa väritulosteita A4- ja A3 -kokoon.

Kirjastoauto Hartolassa

Kirjastoauto lopetti toimintansa Hartolassa keväällä 2018.

Hartolan kirjailijat ja kotiseutuaineisto

Hartola on kuuluisa kirjailijoistaan. Paikalliskirjailijoitamme ovat Maila Talvio ja Uuno Kailas. Mika Waltari on kirjoittanut Sinuhe Egyptiläisen Hartolassa. Kirjastossa on Hartola-aiheinen kotiseutukokoelma ja lainattava Hartola -kokoelma. Itä-Hämeen museossa Hartolassa on Maila Talvion ja Uuno Kailaan muistohuone. Mika Waltarin kesämökille Näsissä, jossa hän kirjoitti Sinuhe Egyptiläisen, järjestetään pyydettäessä vierailuja. Hartolan kunnankirjastossa on maalauskopioina Maila Talvion ja Uuno Kailaan muotokuvat.