Onnentemppeli
Aulangon puistometsän läpi kiemurtelevan autotien loppupuolelta löytyy Onnen temppeli. Todennäköisesti Aulangon alueen rakentamisen alkuvaiheissa 1800-luvun lopulla rakennettu pieni Onnen temppeli kohoaa tien vasemmalla puolella korkean kivikasan päällä hiukan Joutsenlammen jälkeen. Temppelin kohdalla on vain yksi parkkipaikka ja sen ohi tulee ajettua helposti. Pysähtyminen kuitenkin kannattaa. Temppelille johdattavat polut löytyvät tien varresta.
Tie Onneen
"Onneen ei kuljeta jokamiehen vaellettavia valtateitä, eikä matka sinne ole helppo,
vaan jokaisen on omia teitään vaivojansa säästämättä sinne pyrittävä."
Aulangolla sijaitsevan Onnen temppelin seinäkirjoitus, Hugo Standertskjöld
Täyteläisen punainen kiinalaisvaikutteinen temppeli on rakennettu tiilistä, ikkunoita reunustavat luonnonkivet ja sitä kattaa tumma paanukatto. Alun perin ikkunoita koristivat lasimaalaukset. Kivikasan toisella puolella temppelille vievät valkoiset puiset portaat. Onnen temppelin kummussa on tarinan mukaan kätkössä kultaraha, jonka löytäjälle eversti Hugo Standertskjöld oli luvannut luovuttaa koko Karlbergin kartanon alueen. Temppelin kerrotaan myös innoittaneen Eino Leinoa - "kel onni on se onnen kätkeköön".
Kauniita syyskuvia Onnentemppelistä löytyy Anu Leinosen Ruutupaperilla -blogista.
http://www.asuntomessut.fi/ru/blog/ruutupaperilla/onnentemppeli
Vanha A. Alopeuksen kirjakaupan kuva Onnen temppelistä löytyy Hämeenlinnan kirjaston Lyyti palvelusta. Aikaisemmin tie näyttää kulkeneen temppelin portaiden puolelta.
Hämeenlinnan postimerkkikerhon nuoriso-osasto on myynyt Onnen temppeli teemaisia postimerkkejä.
Onnen temppeli ja sen ympäristö on ajoittain jäänyt vähäiselle hoidolle. Aulangon alueen luonnonhoito suunnitelmassa (2011) tavoitteeksi on asetettu, että temppelin ympäristöä avarretaan ja puutarhamaisia piirteitä korostetaan.