Ero sivun ”Keskustelu:Ypäjä” versioiden välillä

Häme-Wikistä
(Kysyin samaa myös kahvihuoneessa)
(Väite, että Ypäjänkylä ja Manninen olisivat kuuluneet joskus 1100-luvulla varsinaissuopmalaisten etupiiriin, on kyllä jossain lähteissä esitetty, mutta tämä väite on väärä)
Rivi 2: Rivi 2:


:Kysyin samaa myös kahvihuoneessa, joten keskustelua voi ehkä jatkaa siellä, kun sama näkyy koskevan kaikkia muitakin kunta-artikkeleita.--[[Käyttäjä:Urjanhai|Urjanhai]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Urjanhai|keskustelu]]) 1. huhtikuuta 2013 kello 03.24 (PDT)
:Kysyin samaa myös kahvihuoneessa, joten keskustelua voi ehkä jatkaa siellä, kun sama näkyy koskevan kaikkia muitakin kunta-artikkeleita.--[[Käyttäjä:Urjanhai|Urjanhai]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Urjanhai|keskustelu]]) 1. huhtikuuta 2013 kello 03.24 (PDT)
Väite, että [[Ypäjänkylä]] ja [[Manninen]] olisivat kuuluneet joskus 1100-luvulla varsinaissuopmalaisten etupiiriin, on kyllä jossain lähteissä esitetty, mutta tämä väite on väärä, kun ilmeisesti ei ole huomattu että Loimaasta tuli osa Varsinais-Suomea vasta kun Varsinais-Suomen nykymaakunta hahmottui nykyisiin rajoihinsa joskus 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun paikkeilla. Jos ne ovat olleet jotain muuta maakuntaa kuin Hämettä, niin tämä muu maakunta on silloin niiden tapauksessa ollut pikemminkin Satakunta, niin kuin voida nähdä jos tutkitaan esimerkiksi Seppo Suvannon Satakunnan historia -teossarjaan kirjoittamaa osaa Satakunnan keskiaika. Someron pohjoisosien kuulumista aluksi Varsinais-Suomen etupiiriin Vilho Niitemaa Hämeen historiassa kyllä esittää, mutta uudemmassa tutkimuksessa ainakin Timo Alanen Someron seurakunnan historiassa 1999 hylkää tämän arvion ja esittää myös varhaisen nautinnan tällä suunnalla vastanneen myöhempää maakuntarajaa. Ypäjän kohdalla en tiedä, onko käsitys varhaisesta nautintarajasta Niitemaan ajoista muuttunut, mutta joka tapauksessa ajatus loimijokivarren vanhasta varsinaissuomalaisuudesta on jo vastoin jo Niitemaankin aikoinaan esittämää käsitystä ja perustuu mitä ilmeisimmin yksinkertaisesti vain erehdykseen.--[[Käyttäjä:Urjanhai|Urjanhai]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Urjanhai|keskustelu]]) 20. toukokuuta 2013 kello 14.10 (CDT)

Versio 20. toukokuuta 2013 kello 21.10

Kuinkas tämä nyt kuuluisi täyttää kun sama artikkeliteksti on sekä sivulla Ypäjä että sivulla Luokka:Ypäjä. Muokkasin toista, mutta muutokset eivät näy kuin toisessa? Pitäisikö jompi kumpi päällekkäinen poistaa, ja jos niin kumpi? Tässä kai pitäisi olla muihin kunta-artikkeleihin nähden yhtenäinen menettely.--Urjanhai (keskustelu) 1. huhtikuuta 2013 kello 02.59 (PDT)

Kysyin samaa myös kahvihuoneessa, joten keskustelua voi ehkä jatkaa siellä, kun sama näkyy koskevan kaikkia muitakin kunta-artikkeleita.--Urjanhai (keskustelu) 1. huhtikuuta 2013 kello 03.24 (PDT)

Väite, että Ypäjänkylä ja Manninen olisivat kuuluneet joskus 1100-luvulla varsinaissuopmalaisten etupiiriin, on kyllä jossain lähteissä esitetty, mutta tämä väite on väärä, kun ilmeisesti ei ole huomattu että Loimaasta tuli osa Varsinais-Suomea vasta kun Varsinais-Suomen nykymaakunta hahmottui nykyisiin rajoihinsa joskus 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun paikkeilla. Jos ne ovat olleet jotain muuta maakuntaa kuin Hämettä, niin tämä muu maakunta on silloin niiden tapauksessa ollut pikemminkin Satakunta, niin kuin voida nähdä jos tutkitaan esimerkiksi Seppo Suvannon Satakunnan historia -teossarjaan kirjoittamaa osaa Satakunnan keskiaika. Someron pohjoisosien kuulumista aluksi Varsinais-Suomen etupiiriin Vilho Niitemaa Hämeen historiassa kyllä esittää, mutta uudemmassa tutkimuksessa ainakin Timo Alanen Someron seurakunnan historiassa 1999 hylkää tämän arvion ja esittää myös varhaisen nautinnan tällä suunnalla vastanneen myöhempää maakuntarajaa. Ypäjän kohdalla en tiedä, onko käsitys varhaisesta nautintarajasta Niitemaan ajoista muuttunut, mutta joka tapauksessa ajatus loimijokivarren vanhasta varsinaissuomalaisuudesta on jo vastoin jo Niitemaankin aikoinaan esittämää käsitystä ja perustuu mitä ilmeisimmin yksinkertaisesti vain erehdykseen.--Urjanhai (keskustelu) 20. toukokuuta 2013 kello 14.10 (CDT)